Het Verhaal van Robin en haar 17 puppies

 

2/11/2022

 

Robin is op 1 aug gedekt door Cosmo een goede en mooie dekking.
Robin heb ik met ruim 4 weken een echo laten doen en we zagen ongeveer 7 tot 10 pups,niks mis mee dat gebeurd wel vaker.
Echter na de echo begon ze te groeien en te groeien en stopte bijna met eten, wat ik haar ook voor hield, ze at niets of heel erg weinig maar ze bleef maar groeien.
Het leek wel of ze een bal in haar buikje had en de buik werd ook steeds harder.
Rond de 7.5 weken wilde we een foto laten maken om te zien van hoe of wat maar ze was inmiddels zo enorm dik dat de dierenarts het niet aandurfde om haar op te tillen voor de x-ray
We keken elkaar aan en zeiden of het zijn hele grote pups of een heleboel we wisten het niet maar toen at ze eigenlijk al niet meer en drinken werd ook steeds minder.
De dierenarts zei we hopen dat ze dag 57 of liever nog dag 58 zou halen eer in te grijpen.
Robin kon niet meer normaal lopen en ging ook geregeld door haar benen,plassen ging ook steeds moeilijker.
Dag 58 ze kon niet meer, lopen ging moeilijk ze kon bijna niet meer liggen en had bloed door lopen ogen, ik zag dat het niet langer zo door kon gaan en heb de arts gebeld en zijn zo snel we konden daar heen gegaan, haar temperatuur ging ook omhoog dus alle alarm bellen begonnen te rinkelen.
Robin met moeite in de auto gedaan en voorzichtig naar de da.
Daar aangekomen stond er al een team klaar en gelijk naar de operatie kamer we moesten haar natuurlijk optillen en toen de narcose we hadden geen tijd te verliezen en toen begon de operatie.
Bij het open maken en het zien van de baarmoeder schrok ze toch wel want de baarmoeder vertoonde al haar scheurtjes en stond op klappen of springen,hoe je het wilt noemen.
Pup 1 kwam er uit best wel een grote en toen 2 toen 3 toen 4 en ze bleven maar tellen tot nummer 17. Toen zeiden dit is de laatste was ik opgelucht, 17 jeetje.
Maakte me meer zorgen om Robin maar Liesbeth heeft het meer dan geweldig gedaan.
Robin zat natuurlijk onder het bloed en was klets nat zoveel mogelijk schoon gemaakt en droog voor zover het kon en toen bij de doos gelegd bij haar 17 baby's en een infus omdat ze zoveel bloed had verloren ze werd gelukkig wakker en reageerde gelijk op de pups wat natuurlijk een goed teken is.
Pups goed nagekeken en Robin met een deken om haar heen de auto in,gelukkig ze was er nog maar nu begon het gevecht haar er doorheen te trekken en de pups natuurlijk.
Moeder had geen melk en de nosle melk wilde de pups niet en moeder wilde nog steeds niet eten dronk nog steeds te weinig om melk te produceren.
Na 3 dagen bijna niet hebben gedronken(pups)heb ik geitenmelk genomen en god zij dank dat dronken ze.
Nu zijn ze bijna 5 weken heel levendig maar klein voor hun leeftijd maar alle 17 zijn er nog en moeder is sinds een week weer een beetje de oude ze eet weer en drinkt goed en af en toe kan ze even bij de pups maar ze was helemaal kapot door die 17 haaitjes met scherpe nageltjes.
Moeder haar baby's zijn er gelukkig allemaal nog,heeft bloed,zweet en tranen gekost maar heb het gered voor de diertjes en mam.
Fokken is niet altijd leuk,17 pups is niet leuk.. Dit is 20 uur werken per dag en gelukkig was ik op tijd bij de da anders was ik alles kwijt geweest, ben niet iemand die zich op de borst klopt maar ik ben trots op mijzelf dat we het hebben gered.
Ze zijn klein door een zeer slechte start maar ze komen er wel en ik, ik kan langzaam aan gaan genieten van de kleintjes ook al zijn het er wel heel veel.
Dit was het verhaal van het nest van Saraid Robin The La Shedor
1 keer ze zal nooit meer een nest krijgen.
7/11/2022
Vervolg het verhaal van Robin en haar 17 baby's.
Robin had toen natuurlijk heel slecht gegeten ondanks dat ze zwanger was, alle belangrijke voedingsstoffen heeft zij de laatste weken niet binnengekregen.
Toen de baby's waren geboren had ze daarom ook geen voeding ook omdat de baby's 5 dagen te vroeg zijn gehaald, achteraf een perfect besluit.
De baby's hebben dus geen antistoffen binnen gekregen die zo ontzettend belangrijk voor ze zijn omdat mam geen melk had en de pups geitenmelk en geitenbiest hebben gehad om ze er doorheen te trekken maar ondanks die melk en die biest hebben ze die zo belangrijke biest van moeder moeten missen.
Zoals jullie weten heb ik ze 3 weken geflest met die geitenmelk en na 2 weken ook daar puppymelk er door gedaan, zit toch meer in dan die geitenmelk.
Ze hadden mooie keuteltjes je kon ze bij wijze met blote handen oppakken tot ze een wormenkuur kregen toen liep het totaal uit de hand van mooie poepjes kwam er water uit de pups kwamen daardoor ook niet aan wat ik ze ook gaf ze groeide niet na behoren.
Nu bijna 3 weken verder en hard werken en
Medicijnen verder kom ik tot de conclusie dat het niet aan de wormenkuur kan hebben gelegen wel deels maar ook deels aan de baby's omdat ze geen antistoffen van moeder hebben gehad,dus veel zwakker zijn dan pups die dat wel hebben gehad en die wormenkuur gaf de doorslag.
Baby's dood en dood ziek zelfs sommige met bloed verlies dus ja heb weer moeten knokken om ze er door te trekken en gisteren voor het eerst al stevige poepjes en ze doen het ook op de zandbak niet allemaal maar ook dat gaat goed.
Ondanks dit toch redelijk goed nieuws ondanks dit zijn we er nog niet maar het begin is hopelijk ingezet en de baby's komen nu ook aan wat zo fijn is om te zien ook Nelis komt aan hij was het ziekste en zwakste niet veel naar hij valt niet meer af dat is het belangrijkste,ze drinken voldoende en eten goed dus heb er vertrouwen in.
Nu naar de volgende fase dat ze allemaal een inslagslag gaan doen in het gewicht en ze krijgen ook deze week al een parvo spuit.
Fijne dag.
 

Blijf op de hoogte!

Onze toekomstige nest:

Raghnall Amber The La Shedor met Dragon Peacehill Lion. 

Saraid Robin The La Shedor met Dragon Peacehill Lion. 

Komend najaar en 2025